Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Unbyns IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Unbyns IF 6 1 3 2 6
2 Alviks IK 1 1 0 0 3
3 Ersnäs 1 1 0 0 3
4 Heden 1 0 1 0 1
5 Vitå 1 0 1 0 1
6 Boden City 1 0 1 0 1
7 Övertorneå 0 0 0 0 0
8 Vittjärv 0 0 0 0 0
9 Gammelstad 0 0 0 0 0
10 BAIK 3 1 0 0 1 0

Match

Ersnäs

3 - 2
Ersnäs - Pålbacka
25 juni 2020
19:00

Unbyns IF

Referat

Referat: Ersnäs - Unbyns IF

Nästa match i Cupen var mot Ersnäs. Återigen hade vi flyttat den till bortaplan pga planomläggning.
Vädret hade laddat med Wärme, och blev därför en jobbig historia. Tröjorna får tvättas två gånger!
Vi startar med Mackan i mål. Backlinje frv Fille, Werme, Blurk och Stefan. Toni tar balansrollen på mitten, med Erik W och Simon framför. Macke tillbaka på topp med Tong till höger och Svanne på vänster. Som avbytare har vi Nordan, Ajdin, Axel, Sami och Kris.
Direkt i matchinledningen blir vi bolltittare och tappar bortre stolpe dit ett inlägg når som dom kan nicka ner och ta ledningen på. Men vi visar moral direkt och reser oss och tar tag i initiativet. Nu har vi en mycket bra period där vi möter fint på mitten, ofta via Simon som kan vinkla ut mot Stefan som tillsammans med Tong fyller på. På andra sidan får vi fram FIlle mer än tidigare. Vi kvitterar ganska snart efter att FIlle spelat in bollen till Macke som ser att deras keeper är långt ute så han drar en lyra över och in i mål. Sen gör vi 2-1 efter att Erik W snyggt sticker in bollen till Tong som löpt in mot mitten (precis som vi tränat på - det är x-tra kul). Ensam med målisen gör Tong inget misstag.
Tyvärr går vi ner oss sista kvarten och hamnar med mycket långbollar och dom trycker på och kan kvittera. Kanske borde vi bytt lite folk här? Sen har vi två frilägen genom Macke och Tong som tyvärr blir resultatlösa. Istället kan dom ta ledningen efter kalabalik där vi inte får bort bollen.
I andra byter vi in lite folk och får piggare ben, samtidigt som dom kroknar. Nu har vi konstant initiativ med flera halvchanser och bra kombinationsspel. Kul att se folk som kommer in och visar att man vill mycket, men också kan hålla huvudet kallt och spela. Dom har nån enstaka chans, men annars avväpnar vi dom bra.
Tyvärr får vi aldrig in kvitteringen vilket känns surt eftersom vi tycker att vi är bättre i större delen av matchen, men i stort sett en jämn tillställning med tufft, ibland opolerat spel. Naturligtvis tycker vi att det är dom som står för det mesta opolerade med många sena närkamper. Tror dom vinner gula kort ligan klart så det speglar väl tillställningen.
Alla skall ha plustecken tycker jag, men väljer att lyfta fram Toni som blir MOTM efter 90 minuter slit med bra bollfördelning. Simons första 30 minuter är monstruöst bra. Marcus säker i kassen och kan inte göra nåt på deras mål. Men vi minns ju en härlig bakåtrensning från Fille som Marcus fläker sig och räddar. Erik W säker med boll som vanligt.
Ett steg i rätt riktning jämfört med Vitå matchen. Bättre idag, men vi kan mer.

Förresten: Vem var han som gick runt och pratade om Mc Hammer? (han såg ju ut som en fotbollsspelare)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tong Kraiwasang 1 1 0 0 0 1
Erik Wallin 1 0 1 0 0 1
Filip Lundström 1 0 1 0 0 1
Christian Werme 1 0 0 0 0 0
Jens Svanberg 1 0 0 0 0 0
Sami Reinikka 1 0 0 0 0 0
Simon Boqvist 1 0 0 0 0 0
Stefan Johansson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng